Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Νεύματα


Ναι, συμφωνώ με, ΟΚ, σωστά:
Ο αντίχειρας είναι προς τα πάνω με τον βραχίονα εκτεταμένο προς το υποκείμενο, ή γέρνοντας το κεφάλι πάνω-κάτω.Όχι, άσχημα, διαφωνώ με:
Με το χέρι επίπεδο, οριζόντιο και την παλάμη προς τα κάτω, εκτείνουμε το βραχίονα με εμπρός και πίσω κίνηση του καρπού. Κουνώντας το κεφάλι δεξιά-αριστερά δείχνουμε το ίδιο.Έγινε, τελείωσε, αποφασίστηκε:
Με το χέρι επίπεδο κάθε ένα έρχεται αντίθετα σε οριζόντια θέση με ελαφρύ σταμάτημα.
Τηλέφωνο:
Το χέρι κρατιέται στην πλευρά του προσώπου με τα δάκτυλα κλειστά και με τον αντίχειρα και το μικρό δάκτυλο τεντωμένα προς τα έξω. Το μικρό δάκτυλο τοποθετείται κοντά στο στόμα και ο αντίχειρας κοντά στο αυτί.Περισσότερο:
Το χέρι είναι τεντωμένο και κάθετο. Γυρίζει οριζόντια με την παλάμη προς τα πάνω και τα δάκτυλα απλωμένα.Γεια, αντίο:
Το χέρι είναι τεντωμένο πάνω από το ύψος του κεφαλιού κυματίζει δεξιά-αριστερά.

Χρειάζομαι, θέλω:
Το χέρι έρχεται προς το σώμα με λυγισμένο τον αγκώνα. Η παλάμη είναι προς τα πάνω και εκτελεί κινήσεις περίπου 30 πόντων απόστασης.
Μπροστά:
Η παλάμη κλειστή με τον δείκτη τεντωμένο να δείχνει προς τα πάνω, μετακινείται προς την οριζόντια θέση ώστε ο δείκτης να δείχνει εμπρός. Η κίνηση επαναλαμβάνεται μια ακόμη φορά.Χρήματα:
Η παλάμη ανοικτή κοιτάζοντας προς τα πάνω, με τον αντίχειρα να τρίβει το δεύτερο δάκτυλο.Χρόνος, ώρα:
Ο δείκτης του ενός χεριού δείχνει τον καρπό του άλλου χεριού.
Stop, αμέσως αργά:
Το χέρι τεντωμένο προς τα κάτω με τον καρπό να δείχνει προς τα πίσω.Επανάληψη:
Το χέρι σε θέση L με τον καρπό να δείχνει προς τα μέσα. Μετακινείται ο καρπός ώστε να δείχνει προς το έδαφος.Κατεύθυνση, διαδρομή, πορεία:
Το χέρι λυγισμένο στον αγκώνα και με την παλάμη να κοιτάζει προς τα κάτω τεντώνεται προς τα μπρος σε απόσταση περίπου 30 πόντουςΔεν γνωρίζω:
Το χέρι σε ορθή γωνία με σφιγμένη τη γροθιά, μετακινείται προς τα πάνω περίπου15 πόντους και ανοίγοντας τα δάκτυλα η παλάμη περιστρέφεται ώστε να κοιτάζει προς τα πάνω. (μπορεί επίσης να κυρτωθούν οι ώμοι).
Καταλαβαίνω:
Με τον δείκτη τεντωμένο και τα υπόλοιπα δάκτυλα κλειστά αγγίζουμε το μέτωπο.

Συγνώμη, λυπάμαι:
Με το χέρι κολλημένο στα πλευρά ο καρπός είναι σφιγμένος σε γροθιά και εκτελεί κύκλους διαμέτρου 15 πόντων περίπου.Ευχαριστώ:
Το χέρι είναι σηκωμένο με την παλάμη στραμμένη προς το πρόσωπο να αγγίζει το μέτωπο. Το χέρι απομακρύνεται προς τα έξω σε απόσταση περίπου 45 πόντους.
Μίλια:
Το χέρι σε θέση L με ενωμένα τον δείκτη το δεύτερο και τρίτο δάκτυλο και διπλωμένο τον αντίχειρα και το μικρό.


Πηγαίνω, πηγαίνω προς:
Το χέρι είναι σε θέση που δείχνει με τον βραχίονα ελαφρά εκτεταμένο. Κουνώντας μόνο τον καρπό δείχνουμε πάνω και μετά μπροστά. Η κίνηση επαναλαμβάνεται μια ακόμα φορά.

Ακολουθία:
Το χέρι σε θέση L με την παλάμη να δείχνει προς τα μέσα έρχεται προς τα κάτω σταματώντας στο πίσω μέρος του δοχείου καυσίμων ή ανάμεσα στο γόνατο και τον γοφό.Καθοδήγηση:
Το χέρι σε θέση L με σφιγμένη τη γροθιά έρχεται προς τα κάτω και εμπρός σταματώντας στο εμπρός μέρος του δοχείου καυσίμων.Στροφή U, αναστροφή:
Με μόνο τον δείκτη τεντωμένο και δείχνοντας προς τα πάνω, το χέρι σχηματίζει ένα U στον αέρα. Στο τέλος του U μαζεύουμε τον δείκτη και τεντώνουμε τον αντίχειρα δείχνοντας προς τα πίσω.

Διαδρομή οικοδομικού τετραγώνου:
Ο δείκτης ενωμένος με το δεύτερο δάκτυλο (τα υπόλοιπα κλειστά) δείχνουν προς τα έξω. Ο καρπός μετακινείται πάνω-κάτω τόσες φορές, όσα είναι τα οικοδομικά τετράγωνα που θα περάσουμε πριν να στρίψουμε.


Αριστερή στροφή:
Αν χρησιμοποιούμε το δεξί χέρι, αυτό είναι σε σχήμα L με την παλάμη να είναι πάνω από το κεφάλι και να κοιτάζει μπροστά. Αν χρησιμοποιούμε το αριστερό χέρι, το τεντώνουμε προς τα έξω σε οριζόντια θέση. Αυτό μπορεί να δειχθεί επίσης με το δείκτη ενωμένο με το δεύτερο δάκτυλο μετακινώντας το χέρι προς τα έξω και πάνω 30 περίπου πόντους.

Στροφή δεξιά:
Αν χρησιμοποιούμε το αριστερό χέρι, αυτό είναι σε σχήμα L με την παλάμη να είναι πάνω από το κεφάλι και να κοιτάζει μπροστά. Αν χρησιμοποιούμε το δεξί χέρι, το τεντώνουμε προς τα έξω σε οριζόντια θέση. Αυτό μπορεί να δειχθεί επίσης με το δείκτη ενωμένο με το δεύτερο δάκτυλο μετακινώντας το χέρι προς τα έξω και κάτω 30 περίπου πόντους.
Βοήθεια:
Το χέρι τεντωμένο πάνω από το κεφάλι με την παλάμη να δείχνει εμπρός, μετακινείται προς τα έξω σε οριζόντια θέση, επαναλαμβάνοντας την κίνηση. Χρησιμοποιείται συνήθως σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης της μηχανής.


Πίσω:
Η παλάμη κλειστή με τον αντίχειρα να δείχνει προς τα πάνω μετακινείται ώστε ο αντίχειρας να δείχνει προς τα πίσω. Η κίνηση επαναλαμβάνεται


Δεν υπάρχουν σχόλια: